slide 1

Jaarthema 2022/2023

‘Wees niet traag wat uw inzet betreft. Wees vurig van geest. Dien de Heere.’ 
Romeinen 12: 11

Waar bent u enthousiast over? Waar besteedt u de meeste energie aan? Mogelijk is dat uw gezin, uw werk of een hobby. Helaas leven we in een tijd waarin velen zich geremd voelen in enthousiasme. Met een horizon vol crisissen kan het vlammetje van levenslust en enthousiasme gemakkelijk op een laag pitje komen te staan, en soms zelfs uitdoven. Negatieve omstandigheden kunnen stressvol en verlammend werken. Ook in de kerk is dit op verschillende manieren voelbaar.

De vraag is: hebben we er zin in? Na deze zomer weer een gewoon kerkelijk seizoen ‘draaien’ – zonder corona! Het is op dit moment nog niet zeker dat het kan, maar we hopen erop en zien ernaar uit. Eindelijk elkaar weer in de ogen kunnen kijken en ook fysiek de verbinding zoeken. Het is evengoed de vraag of het ons lukt om gewoon de draad weer op te pakken. Wat heeft corona met de kerk en het jeugdwerk gedaan? Waar gemeenteleden elkaar voorheen soms met honderd tegelijk tegenkwamen, is dat al twee jaar niet meer gebeurd! Gewoon onbezorgd jeugdwerk of catechese organiseren, was lange tijd niet mogelijk.

In afhankelijkheid van God en Zijn Heilige Geest moeten we elkaar oproepen om er weer volop voor te gaan. We hebben nieuw enthousiasme nodig! Niet louter in de zin van aanwezig zijn bij activiteiten, maar vooral ook qua innerlijke betrokkenheid. Er wordt ‘enthousiasme’ gezocht, dat is letterlijk dat je ‘in God’ bent (Grieks: en theou), dat je vol van Hem bent. Die volheid kunnen we niet manipuleren, maar Paulus zegt wel: ‘Wees vurig van geest’ (Rom. 12:11)

Als jaarthema voor het seizoen 2022/2023 heeft de HGJB daarom gekozen voor: ‘Enthousiasme gezocht!’ Uitgangspunt daarbij is Romeinen 12:9-20, met als kerntekst vers 11: ‘Wees niet traag wat uw inzet betreft. Wees vurig van geest. Dien de Heere.’ In dit gedeelte komen we verschillende kernwoorden tegen die juist nú actueel zijn: eensgezindheid, volharding, hoop en liefde. Als we daarbij werkelijk ‘in God’ blijven of komen, mogen we daarop Zijn zegen verwachten.”

Doet u, doe jij weer mee?

Meer informatie over he thema, de activiteiten, het diaconaal thema en downloads vind je hier

RSS Feed GemeenteNieuws

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige