slide 1

Zaaier week 38

Zingen voor de dienst

’s morgens ps. 46:3 ‘s avonds ps. 47:1.

Kinderoppas

Marjet Bruines en Nelianne de Leeuw

Bij de diensten

Komende zondagmorgen zullen we als gemeente starten met het winterwerk. Daarom wordt deze zondag ook wel de ‘startzondag’ genoemd. Komende zondagmorgen lezen we met elkaar Deuteronomium 6:1-9. Het jaarthema voor komende jaar is: ‘met hart en ziel’. Deze woorden komen uit Deut.6:5. God dienen doe je niet alleen met kennis, maar juist ook met je hart en ziel: door Hem lief te hebben. Daar zullen we met elkaar bij stil staan aan het begin van een nieuw seizoen.

Collecten

De collecten voor zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

Diaconie

De diaconiecollecte van zondag 9 september heeft opgebracht 217,85. De diaconie- en avondmaalscollecte van zondag 16 sept. heeft het prachtige bedrag van € 587,80 opgebracht. Hartelijk dank hiervoor.

Kerkrentmeesters

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 16 sept. opgebracht € 230,40. Via de HVD een gift van € 10,-.Via oud. Van Os een gift van € 20,-. Ds. Brendeke ontving € 27,50. Hartelijk dank daarvoor.

Pastoraat

In de afgelopen tijd ontving Rijk Simons, Walsland 86 (4132 BN Vianen) het onverwachte bericht dat de ziekte van Kahler toch weer is teruggekeerd. De komende tijd zal duidelijk worden welke behandeling gegeven zal worden. De tijd van verhuizing naar uw nieuwe stekje in Vianen wordt nu overschaduwd door dit ernstige bericht. We wensen u, samen met Helma en de kinderen Gods zegen en kracht toe in deze onzekere tijd.

Vanuit de kerkenraad

Op de afgelopen kerkenraadsvergadering is gesproken over o.a. de VBW. We zijn als kerkenraad dankbaar voor de inzet van zoveel vrijwilligers. Samen met elkaar hebben jullie er een mooie en goede week van kunnen maken voor de kinderen, jongeren en ouder(s)/(en). Hartelijk dank! Ook hebben we het gehad over het tijdstip waarin we als gemeente hen gedenken die in het afgelopen jaar overleden zijn. Nu gebeurt dat altijd op oudejaarsavond. Dit is echter voor velen al een beladen avond i.v.m. herinneringen tijdens de jaarwisseling. We hebben met elkaar overwogen om de namen op een ander moment voor te lezen en hebben besloten dat in de morgendienst op eeuwigheidszondag te doen. Dat is de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondag voor de eerste adventszondag. Dit besluit gaat in per 1 januari 2019. Voor 2018 was het gezien het preekrooster en de avondmaalszondag niet handig om het nu al te veranderen. We danken u voor het indienen van namen voor de vacature voor ouderling. De kerkenraad hoopt in haar vergadering van 24 september dubbeltallen op te stellen. De stemmingsvergadering zal dan D.V. 3 oktober zijn.

Bezoekbroeder

Wessel Bassa (Tienhovenseweg 17) zal met ingang van dit seizoen meegaan op huisbezoek als bezoekbroeder. We zijn dankbaar dat Wessel dit wil doen, en wensen hem een goede en gezegende tijd toe.

Belijdeniscatechese

Een aantal personen, zowel jong als oud, heeft zich opgegeven voor een seizoen belijdeniscatechese. Zit jij er ook over na te denken, of loopt u al een tijdje rond met vragen, neem gerust contact op of meld je aan.

Zondagsschool

Ha jongens en meiden! Inmiddels gaan jullie alweer een tijdje naar school en nu wordt het ook weer tijd dat de zondagsschool gaat beginnen. Op 23 september is de eerste keer en zien we jullie allemaal graag weer! We willen jullie vragen om dan een foto van jezelf mee te nemen van het formaat 10x15. Hopelijk tot de 23e! Groetjes, juf Annelies, juf Elise, juf Melanie en juf Anske.

Catechisatie

In de afgelopen week hebben alle jongeren een uitnodiging gehad om catechisatie te volgen. We hebben, net zoals vorig jaar, twee groepen. De ene groep start om 18:30 uur, en is voor iedereen die 12-15 jaar is. De tweede groep start om 19:30 uur en is voor iedereen die 16+ is. De eerste catechisatieavond is op dinsdag 25 september. Komend jaar zullen we nieuwe boekjes gebruiken uit de methode die we ook vorig jaar gevolgd hebben: ‘Leer & Leef’. Alle jongeren zijn van harte welkom, we hopen op een mooi en goed seizoen met elkaar!

Themakring

Op dinsdagavond 25 september hoopt ook de themakring weer bij elkaar te komen. Heeft u interesse in deze kring, of wilt u eens een avond komen kijken? Neem dan contact op met Riane Labadie.

Bijbelkring

Alvast een eerste datum voor de Bijbelkring: 2 oktober hopen we elkaar vanaf 20:15 uur weer in het KC te zien. Van harte welkom!

Jongerenkring

Op woensdag 10 oktober hoopt de jongerenkring bij elkaar te komen. Deze kring is zowel bedoeld voor jongeren die belijdenis hebben gedaan, als zij die dat nog niet hebben gedaan. Ben je 21+ dan heb je geen uitnodiging voor de catechisatie ontvangen (ik moest ergens een grens trekken). Wil je nog ‘gewoon’ catechisatie volgen, dan ben je natuurlijk van harte welkom op de 16+ groep. Wat je ook kunt doen is woensdag 10 oktober aanschuiven bij de jongerenkring. Meer informatie over de locatie e.d. volgt nog. We komen eens per maand bij elkaar, op verschillende dagen van de week. We hopen dat iedereen zo in de gelegenheid is om langs te komen. Ook alvast van harte welkom!

OJW

Ha jongens en meiden, de scholen zijn weer begonnen en ook de voorbereiding voor het OJW  is van start gegaan. We trappen 6 okt af met de bekende strandwandeling in Scheveningen. (als het weer het toelaat) Iedereen van 12-15 jaar mag mee. We verzamelen om 18.30 uur bij het KC van Hagestein. De kosten zijn €5 pp. Geef je op met chauffeur voor 3 okt bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 50991160. We hopen jullie allemaal te zien!

Ontmoetingsmiddag

Op woensdag 25 september bent u weer van harte welkom op de ontmoetingsmiddag. Eens per maand hebben we een gezellige middag met elkaar. Na een opening waarin we met elkaar nadenken over een Bijbelgedeelte, volgt er een ontspannen gedeelte waarin we soms een spreker hebben, een andere keer wat anders gezelligs doen. U bent van harte welkom om weer of voor het eerst eens een kijkje te nemen.

Opening zomermarkt

Op woensdag 26 september zal de opening plaatsvinden van de zomermarkt. Vanaf 20.00 uur is een ieder die heeft aangegeven mee te helpen hiervoor uitgenodigd. Op maandag 1 oktober zal om 19.30 uur de evaluatie en de afsluiting zijn. Van harte welkom! Op vrijdag 28 september kunt u taarten, gebak, cakes of andere lekkernijen inleveren in het Kerkelijk Centrum tussen 19.00 en 20.00 uur. De zomermarktcommissie.

Zomermarkt

Op zaterdag 29 september zal de zomermarkt plaatsvinden. Vanaf 09.00 uur zullen de hekken geopend worden en bent u van harte welkom op het terrein achter het Kerkelijk Centrum. Ook dit jaar is er weer van alles te verkrijgen, zoals meubels, elektra, serviesgoed, boeken, speelgoed, bloemen en planten en diverse andere "rommel". Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht en zijn er diverse lekkernijen te koop. Van harte uitgenodigd!

Agenda

22-9: Gemeentemiddag (vanaf 15:00 uur)
23-9: Zondagsschool (11:00-12:00 uur)
24-9: Vergadering kerkenraad (19:30 uur)
25-9: Ontmoetingsmiddag (14:00-16:00 uur)
25-9: Catechisatie (18:30 uur en 19:30 uur)
26-9: Opening Zomermarkt (vanaf 20:00 uur)
29-9: Zomermarkt (vanaf 9:00 uur)

Tenslotte

Al het werk spitst zich toe op komende week: de eerste week van het nieuwe winterseizoen. Mooi om elkaar voordat dat begint, te ontmoeten op zaterdag en zondag: de gemeentemiddag en de eredienst. We zien uit naar mooie ontmoetingen, zowel met elkaar als naar de ontmoeting met God, door Jezus Christus onze Heere. We hopen u en jou komend weekend te zien! Met een hartelijke groet, ook van Gesine, ds. H.P. Brendeke

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige