Zaaier week 51, 52 & 1

Zondag 24 december ’s morgens ps. 127:1 ‘s avonds ps. 128:3. Maandag 25 december ’s morgens kerstliederen. Zondag 31 december ’s morgens ps. 132:5 ‘s avonds ps. 133:3. Maandag 1 januari ’s morgens ps. 134:3. Zondag 7 januari ’s morgens ps. 42:1 ‘s avonds ps. 136:3.

Zondag 24 december: Maaike de Leeuw en Lars van der Lee. Maandag 25 december: Caroline van der Lee, Elise van der Lee, Arco de Leeuw. Dinsdag 26 december: Marjet Bruijnis en Janienke de Heus. Zondag 31 december: Anita Hazendonk en Emi Bergshoeff. Maandag 1 januari: Helette van der Linden en Nelianne de Leeuw. Zondag 7 januari: Kristel Kool en Melanie Noteboom.

De eredienst van zondagavond 31 december is de laatste dienst van het jaar 2017. Zoals gewoonlijk zullen we dan ook stil staan bij hen die ons ontvallen zijn in 2017. In 2017 is in onze gemeente één persoon overleden. Dhr. G. de Leeuw (Nijensteinseweg 4) overleed op 7 november. Zijn naam zal in deze oudejaarsdienst genoemd worden. We denken aan mevr. De Leeuw, (klein)kinderen en verdere familie, en bidden hen kracht en Gods nabijheid toe. Ook denken we aan een ieder die in het afgelopen jaar of al eerder iemand heeft verloren. In deze dienst staan we stil, op de overgang van een ‘oud’ naar een ‘nieuw’ jaar bij de vluchtigheid van het leven. Het leven, lang of kort, zal voor iedereen een einde hebben. Waar maakt u zich druk om, dit leven of het leven dat God ons voorhoudt in Zijn Woord? Daar horen we over een leven voor altijd, in harmonie met God, mensen en schepping. Waar bent u op gericht…?

De collecten voor alle komende diensten zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters. Er zijn twee aanvullingen: op maandag 25 december (eerste Kerstdag) is de diaconiecollecte bestemd voor Dorcas. Op zondag 31 december vindt de maandelijkse extra collecte plaats voor het werk van de kerkrentmeesters (dit is dan de eindejaarscollecte).

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft op 17 december €248,20 opgebracht en de extra collecte voor het Kerstfeest van de zondagsschool €560,35. Hartelijk dank!

We denken aan hen die elders verblijven, in verzorgings- of verpleegtehuizen. Het valt niet mee om van huis te zijn, en helemaal rondom Kerst is dat moeilijk. We hopen en bidden dat u de aanwezigheid van de Immanuël mag ervaren: ‘God met ons’! We denken aan een ieder die met een handicap moet leven en ook aan mensen die alleen zijn tijdens deze dagen, vaak vol herinneringen. Weet u door God gezien. En laten we ook als gemeente elkaar daarin niet vergeten.

Jubileum

Op 8 januari hoopt het echtpaar Van Beek-Niessen, Meidoornlaan 13 (4131 AE, Vainen) 60 jaar getrouwd te zijn. We feliciteren u van harte met dit diamanten jubileum. Het is bijzonder en een zegen om zo lang getrouwd te mogen zijn. We wensen u Gods zegen toe voor de toekomst.

HVD

Tijdens de kerstochtend van 19 december j.l. hebben we als HVD officieel afscheid genomen van drie ‘krachten’. Mevr. Bergshoeff (die vanaf vorig jaar al gestopt was), mevr. Ponssen en mevr. Witkamp. We willen u alle drie hartelijk danken voor het vele werk dat u voor de Hervormde vrouwendienst heeft mogen doen, met grote inzet. Vele jaren lang hebt u dit bezoek- en zorgwerk trouw op u mogen nemen, waarvoor hartelijk dank!

It's Friday

Ha jongens en meiden van gr 5 t/m gr 8. In 2018 is de eerste It's Friday op vrijdag 5 januari. Ook nu starten we weer om vier uur. Jullie mogen in gala kleding komen. We vinden het ook leuk als jullie ouders/verzorg(st)ers vanaf 17.45 nieuwjaar komen wensen. Welkom!

OJW

Op 5 januari is er weer Open Jeugdwerk. We gaan dan met elkaar schaatsen op de ijsbaan. Wil je mee? Opgeven kan tot 3 januari bij John Arendonk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0345-642351). We verzamelen om 19:30 in de oude school te Zijderveld. Kosten zijn € 5,-.

Open eettafel

Woensdag 10 januari zal er weer open eettafel zijn. Wilt u aanschuiven en mee eten? Geef u dan op. Dat kan bij Annie Witkamp (0347-351387) of bij Corrie de Wildt (0347-351689) na 17:00 uur.

Mutatie

Renée Brouwer is verhuisd van de Achterweg naar de Mgr. Van de Weteringstraat 105, 3581 EE Utrecht. We wensen je veel woon- en werkplezier in Utrecht, maar hopen je zeker ook nog eens in Hagestein tegen te komen! Gods zegen voor je tijd in Utrecht.

30-12: Schuur open en collctebonnen (10:00-12:00 uur)
1-1: Dienst nieuwjaarsdag + koffiedrinken na afloop (10:00-11:30 uur)
5-1: It’s Friday (16:00-18:00 uur)
5-1: OJW (19:30 uur te Zijderveld)
9-1: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
9-1: Themakring (20:00-22:00 uur)
10-1: Open eettafel (12:00-14:00 uur)
12-1: Jeugdclub (19:00-20:30 uur)

Gesine en ik willen u hartelijk danken voor de vele mooie kerstkaarten die u ons hebt gestuurd. We vinden het bijzonder! Wij willen u op deze manier, allen ook goede, gezegende Kerstdagen toewensen en een nieuw jaar onder de zegen van onze goede God. Met een hartelijk groet, ds. H.P. Brendeke

Als u vragen heeft over geloof of onze activiteiten, neemt u gerust contact via het mailadres info@hervormdhagestein.nl, of vindt uw contactpersoon via de lijst met contactpersonen

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk van Hagestein. Luister mee via deze link.